به گزارش قدس آنلاین، دکتر نرگس ژیان عابد مسئول برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه غربالگری و اقدامات تشخیصی، راهی مطمئن برای پیشگیری از انواع اختلالات و بیماریها است، گفت: در سال گذشته نزدیک به ۸۸ هزار کودک سه تا شش سال، در برنامهی پیشگیری از آمبلیوپی بهزیستی خراسان رضوی، از نظر اختلالات بینایی مورد معاینه و غربال قرار گرفتند. که از این تعداد کودک معاینه شده، ۸۹۴ کودک مبتلا به اختلالات بینایی شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفتهاند.
او افزود: در میان کودکانی که مبتلا به اختلال بینایی تشخیص داده شدند ۲۴۹ کودک، به طور قطع مبتلا به تنبلی چشم بودند که اقدامات درمانی تخصصی برای آنان آغاز و در حال حاضر این کودکان رو به بهبودی هستند.
مسئول برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: سن طلایی تشخیص تنبلی چشم، سنین سه تا ۶ سال است که در این مدت، چشم کودک دو یا سه بار مورد معاینه قرار میگیرد که از بروز اختلالات فلجی، عیوب انکساری، تنبلی چشم و برخی موارد دیگر پیشگیری کنیم.
ژیان عابد بیان کرد: تنبلی چشم به طور قطع، کودک را در آینده با مشکل بینایی مواجه خواهد ساخت و چه بسا به کمبینایی شدید منجر گردد.
او تصریح کرد: با وجود محدودیتهای کرونایی، پوشش قابل قبولی داشتیم بهگونهای که از کل کودکان جامعه هدف، ۹۵ درصد را معاینه کردیم.
مسئول برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: شاخص پیگیری والدین و خانواده در مورد کودک معاینه و تشخیص گرفته را به ۱۰۰ درصد رساندیم که یک موفقیت عالی برای سلامت کودکان میباشد.
ژیان عابد با یادآوری اینکه غربالگری تنبلی چشم در حاشیه شهرها و مناطق روستایی به صورت رایگان انجام میشود، اظهار کرد: در سال ۹۹ برای کودکانی که با دستگاههای پلاس اپتیکس معاینه شدهاند ۶۸ هزار ریال و برای معاینه با چارت ۳۳E هزار ریال یارانه پرداخت شده است.
او افزود: اعتبار این برنامه ۷ میلیارد ریال بوده که در مسیر اجرای برنامه و جهت پرداخت یارانه و سایر هزینهها به مصرف رسیده است.
مسئول برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: هم دستگاههای غربال و هم پایگاههای اجرای برنامه، مورد نظارت دورهای بهزیستی قرار دارد و تمام مراحل را به دقت ارزیابی میکنیم که حقی از شهروندان ضایع نشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران
انتهای خبر/
نظر شما